Інтернет
Банкомати

Новини банку

13.07.2017

Індустріалбанк отримав підтвердження своєї стабільності

Незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило довгостроковий рейтинг Індустріалбанку на рівні uaA- з прогнозом «стабільний»

Стабільний прогноз свідчить про відсутність передумов для зміни рейтингу до кінця року, а також підтверджує кредитоспроможність і фінансову стійкість Банку. Рішення Рейтингового комітету агентства було прийнято на засіданні 27 червня 2017 року.

Індустріалбанк співпрацює з національним рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг» з 2009 року. Рейтинг uaА- з прогнозом «стабільний» було присвоєно Індустріалбанку в травні 2016 року і потім підтверджено в грудні 2016 року. Він свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

При підтвердженні кредитного рейтингу агентство «Кредит-Рейтинг» використовувало фінансову звітність Банку за IV квартал 2016 року та I квартал 2017 р. Рішення рейтингового комітету агентства можна подивитися тут.

Довідка:

АКБ "ІНДУСТРІАЛБАНК" (м. Запоріжжя), заснований в 1990 р. - універсальний банк, що надає широкий перелік послуг як підприємствам, підприємцям, так і населенню. Фінансова надійність Банку підтверджена рейтингами агентства "Кредит-рейтинг" на рівні uaА - з прогнозом - стабільний.

Агентство "Кредит-рейтинг" - перше в Україні (з 2001 р.) спеціалізоване рейтингове агентство, що робить послуги в області незалежної оцінки кредитоспроможності суб'єктів запозичень з привласненням кредитних рейтингів за Національною рейтинговою шкалою. C 2003 р. рейтингові оцінки агентства офіційно визнаються Міністерством фінансів України. З 2004 р. "Кредит-рейтинг" - уповноважене агентство Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку України для привласнення кредитних рейтингів суб'єктам господарювання, галузям економіки і регіонам. Рішенням НКЦБФР від 10.04.2012 р. агентству "Кредит-рейтинг" видано Свідоцтво про включення в Державний реєстр уповноважених рейтингових агентств.

Національна рейтингова шкала - шкала рівнів рейтингів, призначена для визначення рівня кредитоспроможності позичальників і емітентів боргових цінних паперів в масштабі однієї країни без урахування суверенного ризику. Можливість привласнення за Національною шкалою повного діапазону рейтингів забезпечує значнішу диференціацію емітентів і емісій, чим це можливо за міжнародною шкалою, де рейтинги, як правило, згруповані на рівні нижче суверенного рейтингу. Національні рейтинги відрізняються додаванням спеціального суфікса, що означає відповідну країну, наприклад: "ua" - для національних рейтингів України. Привласненням рейтингів за Національною шкалою можуть займатися як національні, так і міжнародні рейтингові агентства.

При цьому національні рейтингові агентства працюють за Національною рейтинговою шкалою кредитних рейтингів, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України № 665 від 26.04.2007 р. (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=665-2007-%%EF), а у кожного з міжнародних рейтингових агентств, працюючих в Україні, є своя Національна українська шкала. Рішеннями Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку №:

- 2312 (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0028-08),

- 2313 (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0029-08),

- 2314 (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0030-08)

від 27.12.2007 р. затверджені таблиці відповідностей між національними українськими шкалами міжнародних рейтингових агентств, працюючих в Україні, і Національною рейтинговою шкалою кредитних рейтингів, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України.