Інтернет

Новини банку

01.08.2017

Підсумки зборів акціонерів: Індустріалбанк та Експрес-Банк об`єднуються

1 серпня 2017 року відбулися збори акціонерів Індустріалбанку та Експрес-Банку. Був затверджений план реорганізації Експрес-Банку і приєднання його до Індустріалбанку. Також визначено склад Правління об'єднаного Банку.

Основні питання, розглянуті в ході зборів акціонерів, стосуються процедури об'єднання банків. Рішенням акціонерів буде проведена реорганізація Експрес-Банку з приєднанням його до Індустріалбанку. Завдяки спрощеній процедурі, визначеної Законом України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків», процес буде пройдений в більш короткі терміни.

Головою Правління об'єднаного Банку затверджений Михайло Букрєєв. Склад Правління буде сформований з представників двох банків. До нього увійдуть: Владислав Дідовець, Артем Лазня, Влад Верченко, Інна Завадська та Ірина Мар`янко.

Власний капітал об`єднаного Банку складе 1 млрд 352 млн грн, активи - 4 млрд 24 млн грн, а кількість відділень зросте до 125.

"Ми провели велику роботу і зараз сформовані загальні принципи інтеграції. Злиття буде поступовим і пройде на рівні процесів, уніфікації процедур, удосконалення продуктів і сервісів. Ми об`єднуємо кращі компетенції і досвід співробітників Індустріалбанку та Експрес-Банку, щоб створити єдиний банк-лідер з розвиненою інфраструктурою, який стане надійним фінансовим партнером для своїх клієнтів", - коментує Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку.

Індустріалбанк та Експрес-Банк мають спільну групу акціонерів: Роза Дворецька, Ігор Дворецький та Анна Дворецька володіють 70% уставного капіталу Індустріалбанку, а в Експрес-банку Розі та Ігореві Дворецьким належить 80% статутного капіталу.

Погодження плану реорганізації отримано від НБУ 14 липня 2017 року. Раніше, а саме в листопаді 2016 року, згідно з рішенням Комітету НБУ з питань надзору та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, була визначена банківська група у складі Індустріалбанку, Експрес-Банку та страхової компанії "Захід - резерв".

Більш детальну інформацію про об`єднання, а також відповіді на питання з об`єднання Індустріалбанку та Експрес-Банку читайте за посиланням.

Довідка:
Індустріалбанк (м. Запоріжжя), заснований у 1990 році  — універсальний Банк, що надає широкий перелік послуг як підприємствам, підприємцям так і населенню. Фінансову надійність Банку підтверджено рейтингами незалежного рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" на рівні uaА- з прогнозом «стабільний» (27.06.2017). Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи у зрівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Учасниками Індустріалбанку є Дворецька Роза (громадянство Израїль, пряма участь - 48,3457%; опосередкована участь - 17,1884 %); страхове товариство з додатковою відповідальністю «Захід-Резерв» (Україна, пряма участь — 17,1884 %); Дворецький І. В. (Україна, пряма участь — 3,9979%); Дворецька А. М. (Україна, пряма участь - 0,3946%).

Експрес-Банк (м.Київ) засновано у 1993 році. Діяльність банку спрямовано на надання різних фінансових послуг фізичним та юридичним особам. Фінансову надійність банку підтверджено рейтингами агентства «IBI-Рейтинг» на рівні uaА- з прогнозом «стабільный».