hamburger button

Індустріалбанк підтвердив право на участь у валютних інтервенціях із запитом кращого курсу

Національний банк України визначив перелік банків, які зможуть брати участь у валютних інтервенціях у формі запиту щодо найкращого курсу через функціонал RFQ у ІІІ кварталі поточного року. Відповідно до критеріїв відбору банків, у валютних інтервенціях шляхом запиту кращого курсу можуть брати участь 20 фінансових установ, які за підсумками попереднього кварталу мали кращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку.

Порядок проведення нової форми валютних інтервенцій НБУ затвердив в кінці жовтня 2016 року. Згідно з документом, для проведення такого виду інтервенції НБУ робить запит у банків ціни на купівлю-продаж іноземної валюти через торгово-інформаційні системи (ТІС). Після отримання пропозицій банків НБУ укладає угоду з тим банком, який запропонував найкращу ціну.

Інтервенції в формі запиту кращого курсу проводяться з початку 2017 року рамках Стратегії валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 роки. Спершу їх проводили тільки за допомогою RFQ.  НБУ обирає 20 банків, які  можуть використовувати цей функціонал, на основі рейтингу кращих учасників міжбанківського ринку за попередній квартал.  Рейтинг визначають три  критерію: обсяг операцій купівлі-продажу валюти між банками, обсяг таких операцій між банком і клієнтами, а також обсяг активів банку. Цей перелік не обмежує участь усіх інших банків у валютних інтервенціях у формі запиту щодо найкращого курсу через функціонал Matching.


  Довідка:
Індустріалбанк (м.Київ) - універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям і населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить в третю групу банків. Фінансова надійність Банку 18 червня 2019 отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА з прогнозом «стабільний». Індустріалбанк є правонаступником всіх прав і обов'язків Експрес-Банку, об'єднання з яким сталося 1 грудня 2017. Індустріалбанк входить до ТОП 25 провідних банків України за рейтингом порталу Finclub а до ТОП-15 "Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів" за рейтингом агенства "Стандарт-Рейтинг" (Україна).


Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!