hamburger button

Монета до 30-річчя незалежності України

moneta 30 rokiv nezalezhnostiНаціональний банк України 10 серпня 2021 року ввів в обіг пам’ятну монету номіналом 5 гривень «До 30-річчя незалежності України», присвячену доленосній події, що відбулася 30 років тому, коли 24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла історичний документ – Акт проголошення незалежності України.

Український народ у різні часи боровся за право мати свою національну державу, мову, культуру. І сьогодні Україна на світовій карті – незалежна держава.

Витоки нашої незалежності – в історичній пам’яті народу, його традиціях, духовній та культурній спадщині. Монету номіналом 5 гривень виготовлено з нейзильберу: маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм, тираж – 50 000 штук.

На аверсі монети розміщено: композицію, що символізує Україну, – безкрайні мальовничі поля у вигляді стилізованих орнаментів, над якими летять лелеки – один із символів України, на тлі якої вгорі малий Державний Герб України.

На реверсі монети зображено кольорову вишивану стрічку , що символізує код нації і нагадує ДНК, яка є матеріальним носієм генетичної інформації.

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!