hamburger button

Агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Індустріалбанку

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" 18 грудня 2018 року оновило та підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Індустріалбанку за Національною рейтинговою шкалою на рівні uaAA- з прогнозом "стабільний".

bukreev smallРейтинг «uaAА-» свідчить про високу кредитоспроможність Індустріалбанку в порівнянні з іншими українськими кредиторами. Такий рейтинг є одним з найвищих серед тих, що присвоюються банкам в Україні. Прогноз «стабільний» вказує на відсутність передумов для зміни рейтингу протягом року. Під час рейтингового процесу експертами агентства було проаналізовано фінансову звітність, а також внутрішню інформацію Банку.

Фактори, що свідчать про стабільно високий кредитний рейтинг:

  • низька питома вага простроченої заборгованості в кредитному портфелі
  • диверсифікація ресурсної бази за основними кредиторами
  • збалансованість активів і пасивів за строками до погашення
  • прийнятні показники ефективності діяльності
  • істотний обсяг коштів, залучених від пов'язаних осіб

«З року в рік кредитний рейтинг допомагає клієнтам визначити найбільш стабільних представників банківського ринку. Підтвердження незмінно високого рейтингу Індустріалбанку є свідченням дотримання нами заявленої стратегії задля послідовного розвитку банку та процвітання наших клієнтів», — зазначив Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку.

Вперше кредитний рейтинг було присвоєно Індустріалбанку в 2009 році, в 2016 він був підвищений до uaA-, у травні 2018 — до uaAA-.


Довідка:

Індустріалбанк (м. Київ) — універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям та населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить до третьої групи банків. Фінансова надійність Банку 21 травня 2018 року отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА- з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Індустріалбанк є правонаступником усіх прав та обов'язків Експрес-Банку, об’єднання з яким відбулося 1 грудня 2017 року. На сьогодні мережа Банку представлена у 23 областях України, а кількість банкоматів становить 319 одиниць по всій Україні.

 

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!