hamburger button

Індустріалбанк посів 11 позицію в рейтингу ТОП-15 найнадійніших депозитів

Standard rating3 червня 2019 року Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» (Україна) підбило підсумки свого двадцять п'ятого «Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів».  Індустріалбанк посів 11 позицію в рейтингу, вкотре підтвердивши рівень надійності та привабливості депозитів банку.

Підсумки першого кварталу 2019 роки для банківської системи України продовжили традицію показового зростання.  Загальний обсяг прибутку банків після оподаткування за перший квартал 2019 року склав майже 12,9 млрд грн, обсяг чистого процентного доходу перевищив 19,54 млрд грн., а чистого комісійного доходу - 9,99 млрд грн. 

Цього року Індустріалбанк посилив свої позиції в рейтингу, зайнявши в групі банків з найвищою оцінкою одинадцяту позицію (14 – у 2018 році).  Перший квартал 2019 року банк завершив з прибутком 0,804 млн грн, чистим процентним доходом 84,766 млн грн  і чистим комісійним доходом - 30,128 млн грн.  Станом на 1 квітня 2019 року, частка NPL в кредитному портфелі Індустріалбанку становила 21,43%, що на 4,6 п.п.  нижче середнього значення по 60 банкам, які брали участь в рейтингу, і більш ніж в два рази нижче, ніж в середньому по банківській системі.

Попередньо у коментарі Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку, зазначав, що нормативи ліквідності Н4, Н5, Н6 мають майже трьохкратне перевищення мінімальних значень, банк створив достатній рівень «буферу ліквідності» (Депо – сертифікати НБУ, ОВДП) який забезпечить поглинення небажаного ризику ліквідності у разі погіршення фінансово – економічної ситуації в Україні.

Kyslenko photo«Нещодавно НБУ знизив облікову ставку на 0,5% і це свідчить про те, що починається сезон зниження депозитних ставок. Тим більше, що виходячи зі статистики 1-го кварталу, НБУ констатував, що приплив депозитів у банківський сектор залишиться постійними, і його обсягу вистачить для динамічного кредитування населення і бізнесу, - коментує Віталій Кисленко, Директор Департаменту розвитку бізнесу,  - Процес зниження ставок по депозитах буде відчуватися вже до літа. Восени і ближче до закінчення року можливе незначне підвищення ставок, пов'язане з фінансовою активністю клієнтів у цей період. Індустріалбанк традиційно має середні по ринку процентні ставки, але довіра до банку дозволяє мати стабільний депозитний портфель. Депозитний продуктовий ряд банку відображає потреби будь-якого сегменту вкладників. Якщо говорити про вигоду для вкладника з точки зору прибутковості, то найцікавішим в 1 кварталі 2019 року був вклад Стандарт, який є відображенням класики розміщення коштів для примноження заощаджень: процентна ставка від 11,5% на 1 місяць,  15,5 % - на 13 місяців. При цьому в разі розміщення вкладу в національній валюті на термін від 9 до 13 місяців за допомогою мобільного додатку Індустріал24 до базової ставки додається бонусна ставка + 0,25%. Показово, що близько 5% нових депозитів за перші 4 місяці року відкрито саме через мобільний додаток Industrial24 або через його веб-версію на загальну суму понад 4,8 млн грн.  І вигода не завжди означає найвищий відсоток. Так, вкладники-користувачи Industrial24 охоче користуються вкладом «Гаманець» - даний вклад можна поповнювати і частково знімати кошти протягом дії всього договору. Тож ми бачимо, що напрямок розвитку цифровізації, який впроваджує Індустріалбанк, з зацікавленістю зустрічається клієнтами. На даний час зусилля банку спрямовані на підвищення якості обслуговування клієнтів шляхом удосконалення бізнес - процесів, впровадження нових підходів до діяльності відділень, впровадження систем дистанційних каналів продажу. Саме Industrial24 та Industrial24_Business  з їх розвиненим та постійно зростаючим переліком послуг здатні забезпечити клієнтам оперативне вирішення щоденних фінансових питань, а відділення в свою чергу стають центрами для реалізації послуг, які вимагають більш індивідуальних рішень та впроваджень, зокрема фінансування бізнесу, консультування, операції на міжбанківському ринку тощо».

На даний час мережа відділень банку складає 42 відділення у різних регіонах України. Одним з завдань, які ставить перед собою банк,  є створення оптимально розвиненої мережі продажів, яка була б здатна забезпечити високоякісну та прибуткову діяльність, пріоритетний розвиток системних інтересів, надання широкого спектру банківських послуг.    Банк рухається в напрямку діджиталізації, у зв’язку з чим впроваджується оптимізація мережі відділень Банку, при цьому зусилля Банку спрямовані на підвищення якості обслуговування клієнтів шляхом удосконалення бізнес - процесів, впровадження нових підходів до діяльності відділень Банку, впровадження систем дистанційних каналів продажу банківських продуктів. Саме Industrial24 та Industrial24_Business  з їх розвиненими та постійно зростаючим обсягом послуг здатні забезпечити клієнтам оперативне вирішення щоденних фінансових питань, а відділення в свою чергу стають центрами для реалізації послуг, які вимагають більш індивідуальних рішень та впроваджень, зокрема фінансування бізнесу, консультування, операції на міжбанківському ринку тощо.


Довідка:
Індустріалбанк (м.Київ) - універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям і населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить в третю групу банків. Фінансова надійність Банку 18 грудня 2018 отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА- з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.
ІНДУСТРІАЛБАНК є правонаступником всіх прав і обов'язків Експрес-Банку, об'єднання з яким сталося 1 грудня 2017. На сьогодні мережа Банку представлена в 18 областях України.


Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!