hamburger button

Індустріалбанк оголосив про випуск акцій на 249 млн грн

4 грудня 2017 року під час зборів акціонерів Індустріалбанку прийнято рішення про випуск акцій. Випуск акцій з метою конвертації акцій Експрес-банку в акції Індустріалбанку буде оформлений в лютому 2018 року.

Злиття Індустріалбанку та Експрес-Банку під брендом «Індустріалбанк» відбулося 1 грудня 2017 року. Індустріалбанк став правонаступником всіх прав і зобов'язань Експрес-Банку по відношенню до його клієнтів, партнерів та контрагентів. Для завершення процедури злиття акціонерами прийнято рішення про випуск простих іменних акцій Індустріалбанку бездокументарної форми в кількості 75 613 300 одиниць, номінальною вартістю 3,29 грн кожна, на загальну суму близько 249 млн грн.

«Інтеграція двох банків - це складний багатоетапний процес, реалізація якого оптимальним шляхом стала можливою завдяки спрощеній процедурі злиття банків, забезпеченій регулятором. Також ми вдячні Національному банку України за значиму підтримку на кожному етапі шляху до створення єдиної сильної фінансової установи », - зазначив Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку.

Юридична фірма «Астерс» надавала юридичну підтримку банкам по найбільш складним регуляторним і корпоративним питанням злиття за новим законодавством. «Ми прийшли першими на фінішну пряму злиття за зміненими правилами. Багато часу і зусиль було зекономлено завдяки точним і своєчасним радам наших зовнішніх юридичних консультантів », - підкреслив Михайло Букрєєв.

У лютому поточного року Голова Правління Індустріалбанку Михайло Букрєєв заявив про об'єднання двох банків. На початку серпня акціонери затвердили план реорганізації Експрес-банку і приєднання його до Індустріалбанку, а також визначили склад правління об'єднаної фінансової установи. 18 серпня НБУ схвалив приєднання Експрес-банку до Індустріалбанку. З 1 грудня 2017 року працює єдиний банк - Індустріалбанк, мережа відділень якого налічує 104 точки продажів у 66 містах країни, а кількість банкоматів досягає близько 319 одиниць по всій Україні.

Основні власники Індустріалбанку - Роза Дворецька, Ігор Дворецький і Анна Дворецька, їм належить більше 72% в статутному капіталі Індустріалбанку. 

Довідка:

Індустріалбанк (м.Запоріжжя), заснований в 1990 році - універсальний Банк, який надає широкий перелік послуг як підприємствам, підприємцям, так і населенню. Фінансова надійність Банку підтверджена рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaА- з прогнозом «стабільний» (27.06.2017). Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

18.08.2017 року рішенням № 303 Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності Банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку України, Індустріалбанку видано дозвіл на реорганізацію шляхом приєднання Експрес-Банку до Індустріалбанку за спрощеною процедурою відповідно до вимог Закону України "Про спрощення процедур реорганізації і капіталізації Банків ". Експрес-Банк (м.Київ) створений в 1993 році. Діяльність банку спрямована на надання різних фінансових послуг фізичним та юридичним особам. Фінансова надійність банку підтверджена рейтингами агентства «IBI-Рейтинг» на рівні uaА- з прогнозом «стабільний».

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!