hamburger button

Індустріалбанк реалізував півтонни золота в 2018 році

У 2018 році Індустріалбанк реалізував через мережу своїх відділень понад 540 кг золота, 1 647 кг срібла і 643 ювілейні монети.

Індустріалбанк є одним із лідерів ринку банківських металів і має можливість завозити золото з Європи.  Банк обслуговує ряд великих клієнтів - ювелірних заводів.  В Україні ліцензію на роботу з дорогоцінними металами мають 45 банків, але лише близько десятка з них займаються металами активно.

Andrey Lvov«Інвестиція в золото вигідна в довгостроковій перспективі.  Успішність вкладення коштів залежить від ваги зливка - чим більший зливок, тим інвестиція потенційно вигідніша, оскільки ціна за грам зменшується.  У той же час, з врахуванням вимог щодо ідентифікації та сплати податків з суми одержаного прибутку при покупці злитків на суму від 50 тис грн, покупці віддають перевагу стограмовим зливкам, - коментує Андрій Львів, Директор Департаменту банкнотного банкінгу Індустріалбанку, - За нашою статистикою частка продажів  таких зливків досягає 80% від усього обсягу продажів металів».

Найбільший дохід від інвестицій в золото приносять депозити в цьому дорогоцінному металі.  На сьогоднішній день прибутковість за цими депозитами для приватних осіб становить 1% - 1,5% річних в залежності від терміну (півроку, рік, 2 роки), для юридичних осіб -– від 0,65% до 0,85% річних в залежності від строку та можливості дострокового розірвання.

 Депозити в золоті бувають з фактичною поставкою і без фактичної поставки.  У першому випадку, необхідно купити зливок і розмістити його на депозиті.  У другому випадку, клієнт вкладає в банк свої гроші, які перераховуються за курсом НБУ в еквівалент обраного металу.  Індустріалбанк пропонує клієнтам юридичним особам депозит без фактичної поставки з такими умовами: мінімум 5 тр унцій (від 155 грам), відсотки нараховуються або щомісяця, або наприкінці терміну дії договору, строк від 93 до 365 днів.  При виборі варіанту отримання відсотків в кінці терміну вкладник отримує суму депозиту і нараховані відсотки золотими злитками або в гривнях за курсом банку на день закриття депозиту – наприкінці дії договору.  Для клієнтів фізичних осіб депозит у золоті пропонується з фактичною поставкою.  Мінімальна вага для відкриття депозиту - 50 грам.  Відсотки виплачуються в кінці строку дії депозиту.

 Найвигідніший варіант для юридичних осіб - це поточний рахунок у золоті: відкриття такого рахунку коштує 50 гривень, щомісячна сума обслуговування 50 грн, видача банківських металів з рахунку входить до вартості пакету, прийом готівки на рахунок до 500 тис грн також входить у вартість обслуговування.  На такий рахунок не нараховується відсоток, однак як тільки клієнт вважатиме, що золото досягло локального максимуму, він може оперативно зняти і тим самим зафіксувати прибуток.  Для фізичних осіб також існує поточний рахунок в банківських металах.  Його відкриття коштує 60 грн, але якщо у клієнта є платіжна картка або будь-який рахунок, відкритий у відділенні, де планується відкриття рахунку в банківських металах - 30 грн.  Якщо ж депозит у золоті і рахунок в золоті відкриваються в один день, відкриття рахунку коштує всього 1 гривню.


Довідка:
Індустріалбанк (м. Київ) — універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям та населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить до третьої групи банків. Фінансова надійність Банку 18 грудня 2018 року отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА- з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.
Індустріалбанк є правонаступником усіх прав та обов'язків Експрес-Банку, об’єднання з яким відбулося 1 грудня 2017 року.

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!