hamburger button

Індустріалбанк в ТОП 25 найнадійніших банків країни

Індустріалбанк вкотре покращив свої позиції в рейтингу стійкості банків, який формує портал «Мінфін». За підсумками четвертого кварталу 2018 року Індустріалбанк посів 21 рядок рейтингу.

Для створення рейтингу використовувалися дані звітності банків  за підсумками 4 кварталу 2018 року, а також  оцінка банку фінансовими аналітиками провідних українських компаній. Для отримання такої оцінки портал «Мінфін» опитав експертів компаній ICU, IBI-Rating та Експерт-Рейтинг.

Портал «Мінфін» окремо звів  рейтинги стресостійкості, якій наразі особливу увагу приділяє Національний Банку України, а також рейтинг довіри вкладників. Індекс стресостійкості банків розраховується на підставі 6 показників: залежність банку від депозитів фізичних осіб, якості фондування, прибутковості, ліквідності, достатності капіталу і масштабу діяльності фінансової установи. В цьому рейтинг Індустріалбанк посів 19 позицію.

 «Рейтинг  порталу "Мінфін" відображає ефективність кроків банку до мети стати одним з перших десяти банків країни та є логічним наслідком діяльності колективу банку. З моменту об’єднання Індустріалбанку та Експрес-Банку пройшов рік, ми провели та продовжуємо роботу щодо оптимізації каналів продажу та технологічних процесів, працюємо над зниженням операційних витрат та розвитком онлайн-сервісів. За підсумками року Індустріалбанк продовжує демонструвати високий рівень достатності регулятивного капіталу  - понад 36,7%, при загальному рівні цього показника серед тридцятки провідних банків  близько 17%. Наприкінці 2018 року рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» вкотре підтвердило рейтинг банку на рівні uaAA- з прогнозом «Стабільний»,  — зазначив Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку, - Індустріалбанк й надалі буде забезпечувати своїм клієнтам комфортне, якісне та фінансово вигідне обслуговування, зберігаючи та підвищуючи якість сервісу та надійність».

Рейтинг стійкості банків від порталу «Мінфін» — це щоквартальна оцінка діяльності банків на підставі інформації з офіційних та відкритих джерел. Повна методологія викладена тут.


Довідка:
Індустріалбанк (м.Київ) - універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям і населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить в третю групу банків. Фінансова надійність Банку 18 грудня 2018 отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА- з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.
ІНДУСТРІАЛБАНК є правонаступником всіх прав і обов'язків Експрес-Банку, об'єднання з яким сталося 1 грудня 2017. На сьогодні мережа Банку представлена в 18 областях України.

 

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!