hamburger button

Індустріалбанк відкрив прямі коррахунки в Євро та доларах США в Reiffeisen Bank International, Австрія

В липні 2019 року Індустріалбанк відкрив прямі кореспондентські рахунки у євро та доларах США на балансі провідного світового клірингового банку - Reiffeisen Bank International, Austria.

godik «Відкриття кореспондентських рахунків у одному з найпотужніших клірингових банків світу є ще одним підтвердженням факту довіри до банку з боку міжнародного суспільства, його стабільності, підтримки міжнародного іміджу банку на відповідному рівні, та є доказом готовності до співпраці з боку міжнародних партнерів. Постійні заходи щодо відповідності нашого банку міжнародним нормам комплаєнс для безпечності зовнішньоекономічної діяльності наших клієнтів  є одним з наших основних пріоритетів», - відзначила Олександра Годік, директор Департаменту міжнародного бізнесу Індустріалбанку.

 Слід підкреслити, що з 2013 року практично всі великі клірингові банки світу відмовилися від встановлення нових кореспондентських відносин з українськими банками, залишив своїми партнерами переважно державні українські банки та банки з іноземним капіталом. Причина в тому, що Україна на міжнародному рівні знаходиться в зоні високого інвестиційного ризику, та іноземні фінансові установи не хочуть брати його на себе. Більш того, іноземні банки не бачать економічної доцільності у співпраці з невеликими українськими кредитними установами, адже несуть витрати на комплаєнс, перевірку та фінмоніторинг.

 Окрім того основними банками-кореспондентами Індустріалбанку є такі фінустанови:

  • VTB Bank (EUROPE) SE, Франкфурт-на-Майні, Германія
  • UNICREDIT BANK AUSTRIA AG, Відень, Австрія
  • LandesBank Berlin AG, Берлин, Германия
  • Bank of Communications Co., Ltd., Шанхай, Китай

детальніше


  Довідка:
Індустріалбанк (м.Київ) - універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям і населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить в третю групу банків. Фінансова надійність Банку 18 червня 2019 отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА з прогнозом «стабільний». Індустріалбанк є правонаступником всіх прав і обов'язків Експрес-Банку, об'єднання з яким сталося 1 грудня 2017. Індустріалбанк входить до ТОП 25 провідних банків України за рейтингом порталу Finclub а до ТОП-15 "Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів" за рейтингом агенства "Стандарт-Рейтинг" (Україна).


Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!