hamburger button

Індустріалбанк впроваджує стандарт IBAN

IbanЗ 5 серпня 2019 року Індустріалбанк впроваджує приведення номерів рахунків до стандарту IBAN. Такі зміни реалізовуються згідно з вимогами постанови Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 «Про впровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні».

Відповідно до постанови всі клієнтські рахунки матимуть  міжнародний номер банківського рахунку, який складається з 29 символів. Регламентом передбачено перехідний етап переходу – з 5 серпня по 31 жовтня 2019 року, впродовж якого діятимуть і поточний стандарт номерів рахунків і стандарт IBAN, а починаючи з 1 листопада 2019 року всі розрахунки здійснюватимуться виключно з використанням IBAN.

Стосовно основних дат переходу на новий стандарт:

1. В період з 5 серпня 2019 до 31 жовтня 2019 року діятиме перехідний період, відповідно до якого Індустріалбанк прийматиме до виконання документи на переказ коштів/зараховуватиме кошти на рахунок одержувача за реквізитами, варіації заповнення яких вибрав клієнт-платник, а саме:

  • дозволяється заповнювати реквізити номер рахунку платника/ одержувача;код банку платника/ одержувача та код платника/ одержувача

або

  • дозволяється заповнювати номер рахунку платника/ одержувача за стандартом IBAN *.

2. Починаючи з 1 листопада 2019 року всі розрахунки здійснюватимуться виключно з використанням IBAN, тобто у реквізиті розрахункового документа “Рахунок” необхідно зазначати номер рахунку платника/ одержувача виключно за стандартом IBAN. Заповнення реквізитів «Код платника та код одержувача»  є обов’язковими.

Зміна діючого номера рахунку за стандартом IBAN не призводить до зміни положень договору (договору банківського рахунку/комплексного банківського обслуговування /розрахунково-касового обслуговування /банківського вкладу тощо).

Усі платіжні картки , емітовані Банком до  рахунків, залишаються чинними.

* якщо заповнюється номер рахунка платника / одержувача за стандартом IBAN, у реквізиті «Код банку платника/ одержувача», зазначаємо нуль.


  Довідка:
Індустріалбанк (м.Київ) - універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям і населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить в третю групу банків. Фінансова надійність Банку 18 червня 2019 отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА з прогнозом «стабільний». Індустріалбанк є правонаступником всіх прав і обов'язків Експрес-Банку, об'єднання з яким сталося 1 грудня 2017. Індустріалбанк входить до ТОП 25 провідних банків України за рейтингом порталу Finclub а до ТОП-15 "Рейтингу надійності (привабливості) банківських депозитів" за рейтингом агенства "Стандарт-Рейтинг" (Україна).


Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!