hamburger button

На засіданні Клубу банкірів Індустріалбанк поділився результатами діяльності після об’єднання з Експрес-Банком

8 листопада 2018 року в Індустріалбанку відбулося засідання Клубу банкірів присвячене результатам впровадження Закону України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків». Місце проведення засідання обрано не випадково, адже Індустріалбанк та Експрес-Банк першими з українських банків пройшли процес реорганізації за процедурою цього закону і завершили об’єднання 1 грудня 2017 року.

Club bankirov 081118Під час зустрічі Клубу банкірів Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку, розповів про передумови прийняття закону, шлях об’єднання Індустріалбанку з Експрес-Банку, а також результати, які банк отримав за час, що минув після реорганізації.

«Індустріалбанк та Експрес-Банк першими з українських банків пройшли шлях реорганізації за процедурою закону «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків». Завдяки реорганізації Індустріалбанк виконав рішення НБУ щодо збільшення регулятивного капіталу банку, суттєво покращив ліквідність та якість кредитного портфелю. Також важливим результатом є оптимізація  витрат, яка дозволила направити вивільнені  ресурси на розробку сучасних ІТ рішень, якими стали мобільний додаток  Індустріал24 та його веб-версія, - підкреслив Михайло Букрєєв, -  Закон  спрощує капіталізацію невеликих банків, що значно покращить стійкість банківської системи України».

Також на засіданні виступив Михайло Довбенко, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності, який свого часу став одним з ініціаторів внесення змін в законодавство по реорганізації та капіталізації банків. Він зазначив, що закон дозволив банкам відмовитися від банківської ліцензії без ліквідації юридичної особи, що дозволило фінустановам продовжити діяльність у небанківському фінансовому секторі, виконавши зобов'язання перед вкладниками.

В засіданні Клубу банкірів взяли участь більше 30 членів Клубу, зокрема Людмила Мостова, голова Клубу банкірів, Богдан Гдичинський, Голова Спостережної ради Індустріалбанку, Вадим Березовик, член Керуючого комітету ризик-професіонала ГАРП, Сергій Волков, Президент Української іпотечної асоціації, Олександр Залєтов, член Нацкомфінпослуг, Олександр Кірєєв, колишній заступник голови НБУ, Віктор Кравець, радник Голови Правління банк «Аркада» та інші.


Довідка:

Індустріалбанк (м. Київ) — універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям та населенню. Заснований в 1990 році. За класифікацією НБУ входить до третьої групи банків. Фінансова надійність Банку 21 травня 2018 року отримала підтвердження рейтингами незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні uaАА- з прогнозом «стабільний». Рейтинг свідчить про високий рівень кредитоспроможності фінансової установи в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Індустріалбанк є правонаступником усіх прав та обов'язків Експрес-Банку, об’єднання з яким відбулося 1 грудня 2017 року. На сьогодні мережа Банку представлена у 23 областях України, а кількість банкоматів становить 319 одиниць по всій Україні.

Не знайшли необхідну інформацію?

Вкажіть свій номер телефону і ми передзвонимо найближчим часом!